Инициативи

НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО

За поредна година ученици и учители от  ОУ „Христо Смирненски“ се включиха в Националната седмица на четенето 11 – 15.12.2017 г.
Училищната програма с изяви, свързани с Националната седмица на четенето, е изпълнена изцяло.
В начален и в прогимназиален етап на образование се проведоха състезания за най-добър четец, за най-добър разказвач, състезание по правопис, драматизации.

Учениците писаха съчинения и стихове, рисуваха своя любим литературен герой

Хелия Ервин – Vа клас

Есин Ергин – VII a клас

На 12.12.2017 г. училището бе домакин на открит урок „Малката кибритопродавачка“, Х. Кр. Андерсен в IV б клас, учител Гергана Георгиева и семинар на тема „Формиране на умения за четене с разбиране у учениците в I – IV клас”
          През Националната седмица на четенето стартира дарителска кампания сред ученици, учители и родители за обогатяване на училищния библиотечен фонд.
Реализираха се индивидуални срещи с родители, чиито деца имат проблеми в езиковото развитие. Информационните срещи преминаха под мотото: „Мога и обичам да чета”.

 

СЪСТЕЗАНИЕ-5         Българският език – лесен и интересен

Състезанието за петокласници „Българският език – лесен и интересен“, се превърна в истински празник на знанието и грамотността  в ОУ „Христо Смирненски“. Всички се увериха, че българският език наистина е забавен, лесен и интересен.
Целта на състезанието бе отбори от трите пети класа и на родителите да покажат, че  умеят да пишат, да четат, да тълкуват, да разсъждават,  да предават правилно текст.
Състезателите преминаха през четири кръга, решавайки за точно определено време задачи за редактиране, за извличане на информация от текст и създаване на текст по опорни думи.
          Отборите бяха оценявани от жури от преподаватели по БЕЛ в училището.

Ръководството на училището пожелава на участниците да  продължават да вярват в себе си, да следват поривите си, да преодоляват трудностите и успехите винаги ще са с тях.

Коледен маскарад – 23.12.2016 г

В навечерието на най-светлите празници Коледа и Нова година, на 23.12.2016 г , във фоайето на училището се проведе Коледен маскарад. Участниците представиха оригинални маски и костюми на герои от приказки, а най-добрите бяха отличени с номинации Мис и Мистър Маска, I, II и III подгласници. 

 

 

Коледен благотворителен базар – 21 – 23.12.2016 г

В трепетно очакване на празниците ученици, родители и учители се включиха в подготовката на традиционния благотворителен коледен базар, който се откри на 21.12.2016 г в училище. Всички работиха усилено и с ентусиазъм, защото искаме да дарим радост, доброта и топлина на нуждаещите се деца от ОУ „Христо Смирненски”!